最近更新

上传 客户端 扫码下载APP 定制您的专属资源库 网校通

2019年6686hg.me|免费注册英语阅读理解专项训练及答案:good friends

   Lin Tao and Chen Hai are good friends. They are in the same class. They are in the same team. Lin Tao sits behind Chen Hai. Now it is four o’clock. School is over. They often go to play games after school. They can’t look after their things very well. So their mothers don’t give them watches. They don’t have watches. They don’t know the time. But they can ask a man under the big tree. His watch is very nice. They can also see the clock on the wall of the classroom. Now it’s about five in the afternoon. It’s time to go home. They must put on their clothes and go home?? ?

  (1)Where do Lin Tao and Chen Hai sit in the classroom?????????? ?

  A.They sit in the same row (排).B.Chen Hai sits behind Lin Tao.

  C.They sit in the same class.D.Lin Tao sits behind Chen Hai.

  (2)What do they do after school?????????? ?

  A.They go home.B.They do their homework.

  C.They look after each other.D.They play games.

  (3)Why don’t they have watches?????????? ?

  A.Because they don’t need watches.

  B.Because they can’t look after their things well.

  C.Because their watches are in their desks.

  D.Sorry, I don’t know.

  (4)How can they know the time?????????? ?

  A.They can see the teacher’s watchB.They can ask the man under the big tree.

  C.They can go home and ask their mothers.D.They can see the sun

  (5)What time do they go home in the afternoon?????????? ?

  A.At about 10 a. m.B.At about 5 a. m.C.At about 5 p. m.D.At about lo p. m.

  【答案】(1)D

  (2)D

  (3)B

  (4)B

  (5)C ?

  【考点】日常生活类? ?

  【解析】【分析】

  (1)从文章的句子:Lin Tao sits behind Chen Hai.可知答案是:D

  (2)从文章的句子:They often go to play games after school. 可知答案是:D

  (3)从文章的句子:They can’t look after their things very well. So their mothers don’t give them watches. 可知答案是:B

  (4)从文章的句子:They don’t know the time. But they can ask a man under the big tree. 可知答案是:B

  (5)从文章的句子:Now it’s about five in the afternoon. It’s time to go home. 可知答案是:C


2018年高考一轮复习讲练测系列